Permanent-portföljens faktiska innehåll
Sök:

Permanent-portföljens faktiska innehåll

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Permanent-portföljens faktiska innehåll

Hej,

 

Jag har läst en del om den sk. permanent-portföljen och har bestämmt mig för att jag ska prova sätta upp en sådan. Jag undrar varför man ska köra massa fonder m.m inom varje fjärdedel istället för att ha 1 ETF per tre av fjärdedelarna och sedan endast 1 global akitefond.

Sett till avgifter borde detta vara mer gynsammt och jag ser inte hur detta skulle påverka risken om man kör amerikanska räntepapper.

 

Vad säger ni?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Personligen hade jag inte köpt amerikanska räntepapper alls just nu. Sen tanken bakom permanent portföljen är diversifiering, visst en sp500 etf är ju väldigt diversifierad men men .. Jag själv har kanske max 15% usa just nu (om man bortser från ppm där min ap7 är väl typ 50%usa)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Ja, man borde nog anta att räntorna går uppåt i minst 1 år till i USA. Det gör mig lite ambivalent hurvida man ska vänta 1 år innan man köper något. En sakta ränktehöjning borde sänka både aktier och räntepapper i värde, för att inte prata om osäkerheten att dra ner på stimulanser.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Johan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-29 klockan 14:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.