Personlig försäkring
Sök:

Personlig försäkring

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Simon

ställde för sedan frågan: Personlig försäkring

Hej!

Jag har en Sjuk och olycksfallsförsäkring vars premie ligger på ca 3000kr per år.

Är den vettig att ha eller finns det andra bättre alternativ? Vilket försäkringsbolag är det bästa valet för denna typ av försäkringar?

Funderar på att endast skaffa en olycksfallsförsäkring eller är det en dum ide?

 

/Simon

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Simon!

Försäkringar är ett svårt ämne tycker jag, vissa kör med inga försäkringar alls och betalar bara för saker när det väl behövs, vissa försäkrar allt dom kan för att skydda sig och betalar väldigt mycket varje år för detta.

Beror nog på hur du själv vill leva, många försäkringar som ska täcka om något händer, eller ha mindre försäkringar och får stå för det själv om någonting händer som du inte är försäkrad för.

Själv kör jag på en olycksfallsförsäkring men inte sjukförsäkring, har räckt för mig och har behövt olycksfallsförsäkringen tidigare och därav har jag den fortfarande.

Upp till dig själv att bestämma vad du vill försäkra!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Är du med i facket har du ofta en gruppförsäkring genom dem, jag betalar ca 600 kr om året för den. De erbjuder liv, olycksfalls och sjukförsäkring. Via min arbetsgivare Kan jag teckna en annan gruppförsäkring för ca 50 kr i månaden som också har liv, olycksfall och sjukförsäkring.
Kolla vad du kan få där!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-14 klockan 11:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.