Perth Mint Physical Gold ETF
Sök:

Perth Mint Physical Gold ETF

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Henrik L

ställde för sedan frågan: Perth Mint Physical Gold ETF

Hej allihop!

jag tänkte höra om någon annan läst på angående Perth Physical Gold ETF (listad under AAAU på bl.a. Nordnet.).

Jag har tidigare inte investerat i guld men denna fond verkar (med fokus på verkar, då jag är ny inom området) uppfylla många hygienkrav.

1. Backas upp av fysiskt guld.

2. Har en bedömningsvis pålitlig förvaltare/garant (I detta fall Perth mint med ”Government of west Australia” som garant).

3. Låg förvaltningsavgift (0.19%).

Jag har läst en på en del om fonden och har inte hittat något som jag tycker är galet, men då ska jag ärligt säga att att jag är en glad amatör och säker kan missa mycket, speciellt med tanke på att det är skrivet på engelska, och med ett fondprospekt på över 100 sidor….

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är en amerikanskregistrerad ETF.

Tror inte det går att handla den på Nordnet.

Dessa går att handla där:

https://www.nordnet.se/marknaden/etf-listor

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-29 klockan 09:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.