Physical Gold/Silver på Nornet
Sök:

Physical Gold/Silver på Nornet

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Physical Gold/Silver på Nornet

Hej

Är det bara jag som undrar varför ETFS Physical Swiss Gold (GZUR) och ETFS Physical Gold (VZLD) gjorts om till trackercertifikat på Nordnet?

Nu heter de WisdomTree Physical Swiss Gold osv men är inte längre ETFer utan trackercertifikat.

Som jag förstår det så pratade man om dessa som allokerat guld tidigare, men kan man fortfarande klassa dem som allokerade om de gjorts om till trackercertifikat?

Sen kan jag inte få ner PRIIP-faktabladen om dessa certifikat heller.

mvh

Johan

Det finns 1 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Do I need to do anything with my investments in response to the product renaming?
https://www.wisdomtree.eu/en-gb/-/media/eu-media-files/other-documents/faq/european-exchange-traded-product-set-changes-qa.pdf
– No. These are cosmetic changes and will not affect your investments. The products will all continue to pursue
their stated investment objectives as per usual.

PRIIP-faktablad för WisdomTree Physical Swiss Gold
”Denna Exchange Traded Product är uppbackad med fysiskt allokerat guld som innehas av ett oberoende förvaringsinstitut.”

Vad är vad? ETP, ETF, ETC, ETN och ETI
https://www.etfsverige.se/etfbloggen/etf-marknaden/vad-ar-vad-etp-etf-etc-etn-och-eti
”ETP är samlingsbegreppet för samtliga börshandlade instrument. ETP står för Exhange Traded Products. Det är väldigt sällan som detta begrepp används för att beskriva ett specifikt instrument då det är ett ’paraplybegrepp’.
Första begreppet under ETP är ETF. […]”

– WisdomTree Physical Swiss Gold är ETP. Varför den inte är ETF (som förut) vet jag inte, men så långt jag förstått ska det inte ha någon praktiskt betydelse.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-09 klockan 19:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.