Placera 40.000 till en 16-åring?
Sök:

Placera 40.000 till en 16-åring?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marie A

ställde för sedan frågan: Placera 40.000 till en 16-åring?

Hej! Jag har ca 40.000 kr sparat på ett bankkonto till mitt barn som är 16 år. Tänker att hon ska få pengarna runt studenten dvs om ca 3 år. Hur ska jag tänka för att få lite avkastning på dessa pengar och samtidigt inte riskera dem det är ju inte så lång tidshorisont? Sparar 300 kr i månaden löpande till henne.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om tanken är att plocka ut dem om 3 år skulle jag satt in dem på ett sparkonto med ränta (finns tyvärr inga konton med bra ränta idag, men bättre än storbankernas sparkonton iallafall). Mer risk än så skulle jag inte ta med en så kort horisont.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-24 klockan 08:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.