Placera 430 000 kronor på bästa sätt.
Sök:

Placera 430 000 kronor på bästa sätt.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Micke

ställde för sedan frågan: Placera 430 000 kronor på bästa sätt.

Hej!Min fråga gäller hur man ska tänka när man ska placera 430 000 kronor.Det är ett långsiktigt sparande, minst 15 år, och grunden ska vara Globala Barnportföljen.Allt ska placeras på ett Investeringssparkonto, där det redan finns 1 500 000 kronor fördelade enligt Globala Barnportföljen.Jag har precis sålt av mina placeringar i Brummer Multistrategy Hedgefonder (gått upp från 500 000 kronor till 730 000 kronor på 5 år – ingen lysande placering). (300 000 kronor på vanligt konto till husrenovering närmaste två åren).Vill nu minska avgifter och sätta över resterande 430 000 till ISK-konto. Skattar av ca 70 000 kronor nästa år (räknas ej in).3 alternativ har jag:1. Placera allt direkt enligt fördelning. Risk att de är fel läge att gå in med allt just nu och kanske bättre enligt punkt 2 eller 3. 2. Sätta 350 000 kronor i Spiltans Räntefond Sverige på ISK kontot och placera 80 000 kronor direkt enligt fördelning. Sedan varje månad sälja 20-30 000 från räntefonden och placera i aktiefonder. 3. Ha kvar 350 000 kronor på sparkonto och varje månad framöver sätta in 20 000 kr på ISK (månadssparande), alltså utspritt insättning under ca 1 1/2 år. Eller andra förslag?
Image already added

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Micke, hade jag varit i din sits så hade jag skickat in allt på en gång och fördela enligt din portfölj. Du har så lång tid och du kommer ändå inte veta när det är rätt läge. Facebook har redan tappat 40% och den står för ca 1% av LF Global indexnära. Det märktes, men inte jättemycket. Google, Twitter och Microsoft har också gått ner lite sedan Facebook rasade, men de har återhämtat sig.

Om du nu avvaktar, när tycker/tror du att börsen har rasat tillräckligt för att du vill gå in? 10%, 20% eller 30%? Tänk om den inte rasar mer än 5% på fyra år, men går upp 35%? Då har du tappat rätt stor avkastning.

Nä, skicka in allt på en gång.

Jag har en tjänstepension som inte fylls på längre där jag placerade allt i LF Global indexnära på en gång. Det var 480 000:-

Lycka till,

Fredrik

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tipsar igen om den här artikeln som är intressant.

http://aktiefamiljen.blogspot.com/2018/03/borskrasch-nar-aterhamtar-sig-borsen.html

/Fredrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-07 klockan 08:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.