Placera arv för egen och dotters del
Sök:

Placera arv för egen och dotters del

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Pekka

Den här artikeln publicerades 2017-08-12 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Placera arv för egen och dotters del

Hej,

Jag har ärvt 2,5 miljoner kr från min mor. Är själv 55 år och min dotter är 17.

Hur placerar jag pengarna så att det blir en god avkastning och hur kan dottern på bästa sätt kunna ta del av sin farmors arv. Ett ISK t ex går väl inte i arv?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

 

Om din tanke är att dottern i sin tur ska ärva av dig så är Kapitalförsäkring som kontoform det bästa alternativet. Det beskattas på samma vis som ISK men en skillnad är att du där kan välja en förmånstagare. Då väljer du din dotter så är det hon som skulle ärva det.

Vänliga hälsningar

Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Vad menar du att ett ISK inte går i arv?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Anders
 2. Vit pil

  Tack för svar!

  Mvh/Pekka

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Pekka

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-12 klockan 08:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.