Placera en miljon
Sök:

Placera en miljon

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kerstin

ställde för sedan frågan: Placera en miljon

Hej,

Jag är 65 år och har drygt en miljon att placera. Jag tänker ej röra pengarna på 5 år. Hur ska jag placera? Jag vill gärna ha en avkastning högre än sparkonto 5 år, men risken får givetvis inte vara alltför hög då spartiden är 5 år .

Ska jag placera allt i räntefonder? Vilka räntefonder? Eller ska jag även ha en andel aktiefonder? Isåfall storlek och vilka?

 

Tack i förhand,

/Kerstin

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Alternativ:

  1. Du skulle kunna välja sparkonto med bindningstid som i dagsläget ger runt 1%.
  2. Företagsobligationer. T.ex. Spiltan Högräntefond avkastar 3-4% per år.
  3. Kombinera aktier och obligationer. T.ex. 10% global aktiefond och 90% AMF Räntefond Lång och rebalansera varje år. Min favoritkombo. Förväntad avlastning runt 4% per år.
  4. En mix av dom tre ovanstående.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-02 klockan 10:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.