Placera ett engångsbelopp på 100000
Sök:

Placera ett engångsbelopp på 100000

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lars

ställde för sedan frågan: Placera ett engångsbelopp på 100000

Ska placera 100000 i mellanrisk-hinken.Som klumpsumma eller månadssparande,vilket är klokast?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tycker att man ska placera det så fort som möjligt, men många mår dåligt av att sätta in en stor summa ena dagen och se värdet sjunka nästa dag. I så fall kan du sprida ut det över ett par månader för att inte råka komma in allra, allra sämst. Det är en falsk trygghet eftersom börsen ändå kan störtdyka dagen efter att du precis blivit klar med månadssparandet. Men ändå en trygghet rent känslomässigt. För många känns det bättre i magen av att se svagare uppgång än att se en kraftig nedgång.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-05 klockan 10:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂