Placera/ investera
Sök:

Placera/ investera

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ann-Christine

ställde för sedan frågan: Placera/ investera

Hej! Vill tacka för mycket bra och lättläst information om på rika tillsammans. Jag är nybörjare inom området och undrar nu hur jag bäst ska placera 500000kr. Är det klokt att gå in med hela summan nu när börsen står högt i kurs/skakig? Jag skall spara till pension ca 13år. Kommer även att månadsspara 5000kr.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det mest rationella, som ger högst sannolik för god avkastning, är att placera allt på ett tillfälle. Det finns dock psykologiska/känslomässiga skäl att inte göra så. Jan Bolmeson har skrivit utförligt om detta ämne här:

Investera allt på en gång eller sprida ut det över tid?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-21 klockan 06:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.