Placera kapital direktpension
Sök:

Placera kapital direktpension

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik

ställde för sedan frågan: Placera kapital direktpension

Hej! Jag bestämmde mig för att pensionsspara via direktpension. För att vara säker på att direktpensionen med alla papper och pantförskrivningar ska bli korrekt använde jag mig an Intervenia, och därmed fondmarknaden som de har samarbete med, vad jag förstått så ska fondmarknaden vara likvärdigt Avanza och Nordnet?

Jag har börjat lästa på lite och lyssnat på mycket bra poddar. Om jag förstått det rätt så är det bra att följa tex globalportföljen med ett 90/10 upplägg. För tillfället har jag inte satt in något, men kommer genom mitt aktiebolag sätta in 2000-2500 per månad, är det då bättre att till en början ha den förenklade varianten av nybörjarportföljen eller ska man gå på den avancerade varianten. Har för avsikt att ombalansera en gång per år. Har inte riktigt förstått vad fördelen med många fonder som den avancerade modellen har jämfört med den förenklade.

 

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Erik!

Bra att du kommer igång med pensionssparandet!

För pensionssparande så är det ”Globala Barnportföljen” som gäller, jag förespråkar en 100/0 fördelning istället för 90/10 då det är oftast väldigt lång tid till pensionen.

Jag har själv lite svårt att motivera den avancerade versionen, så kör på den förenklade – funkar utmärkt!.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-21 klockan 23:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.