Placera på kort tidshorisont
Sök:

Placera på kort tidshorisont

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av robin

Den här artikeln publicerades 2017-04-28 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Placera på kort tidshorisont

Hej. Jag planerar att köpa lägenhet om ca 2,5 år. Jag har just nu placerat en stor del av mitt kapital i Spiltan räntefond Sverige. Jag månadssparar även i den fonden. Är det ett bra val? Är det mycket ”säkrare” att spara i ett sparkonto, jämfört med räntefonden?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Robin,
Jag tycker att det är ett mycket bra sätt att investera pengarna om du ska ha dem inom 5 år.
Det är säkrare på ett vanligt sparkonto, men det är inte så stor skillnad. Tänk dock på insättningsgarantin om det rör sig om stora belopp.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag skulle nog överväga att placera i alla hälften på sparkonto med hög ränta. Där har du ingen nedsida. Det har du vid en räntehöjning om du har pengarna i Spiltan fonden. Räkna med att om räntan höjs med 1 procent så kommer spiltanfonden att tappa 1 procent i genomsnitt.

En sammanställning av de bästa sparkontona finner du här:

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-28 klockan 22:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.