Placeras förslag på evighetsportfölj
Sök:

Placeras förslag på evighetsportfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peter

ställde för sedan frågan: Placeras förslag på evighetsportfölj

Tankar  om den

Ett sätt att bygga evighetsportföljen är att utgå från de amerikanska ETF:erna SPY som följer S&P500, TLT som innehåller långa amerikanska statsobligationer, GLD för guld och VGSH för korta amerikanska statsobligationer.

Finns liknande som går köpa på Avanza

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Känns som att den är ganska stabil, jag funderar även på om jag bör bygga en liknande. Om jag hade byggt en liknande, är det verkligen värt att inte ha 100% aktier? Jag tänkar nog ha någon ETF som följer SP500 och sedan indivudella aktier som slår SP500, jag tror detta ger en bättre avkastning en evighetsportföljen. Men vad vet jag :)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Om din sparhorisont är 10+ år så ska du köra 100% aktier. Lågriskportföljer likt ovan är till för att förvalta stort kapital eller om man har kort sparhorisont.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Alex
 2. Vit pil

  Sist jag kollade så var inte 100% aktier det bästa alternativet på lång sikt 70% aktier och 30% guld hade gett bättre avkastning under perioden 1972-2020

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Martin
 3. Vit pil

  Allt beror på vilka perioder man tittar på. Kolla gärna rapporten från Artemis som går genom 100+ år och konstaterar att det är typ bara de senaste 50 åren som aktier varit bra.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-13 klockan 11:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.