Placering
Sök:

Placering

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mats Björesund

ställde för sedan frågan: Placering

Har hundra tusen som inte är placerade. Har även lika mycket på ett ISK konto som ligger på ca 30% plus. Tänkte använda dom oplacerade till en resa om några år, och är osäker på vad dom skall placeras.Funderar mycket om jag skall placera Isk i dessa oroliga tider?Har ni något tips på fonder eller vad skall jag göra?Villrådig

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Mats,

Det känns som att du inte riktigt är bekväm med att investera de pengar som du har utanför börsen i rädsla av att förlora dem. Så innan du har tydliga mål med dina pengar så skulle jag avvakta med att investera dem.

Jag rekommenderar dig att lyssna/titta på avsnitt 133 om fyra-hinkar principen, ett sätt att strukturera upp din ekonomi på ett robust sätt.

Lycka till!

Mvh Tobias

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Här är avsnittet om dom ”Fyra Hinkarna”.

  Eftersom Mats tänkte använda dom oplacerade pengarna till en resa om några år så skulle jag säga att dessa hör hemma på ett sparkonto med ränta och insättningsgaranti, dessa har inget på börsen att göra.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-19 klockan 05:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.