Placering äldre
Sök:

Placering äldre

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Torstensson , Gunnel

ställde för sedan frågan: Placering äldre

Hej

min mamma är 86 år och har aktiefonder för 3 miljoner och enskilda aktier för 1,5 miljoner. Fonderna har hög avgift, cirka 1,26% i snitt och vi pratar om att omplacera till korta räntepapper istället då ingen av oss är aktiv placerare och mamma inte längre har en långsiktig placeringshorisont. Då innehavet är sedan länge tror vi efter schablonavdrag att kapitalskatten blir runt 24%. Vi tror inte att sätta räntepapper el fonder på ISK då årlig schablonskatt inte riktigt rättfärdigar värdet av ett ISK i vårt fall. Tycker Du resonemanget verkar rimligt och vilka räntepapper skulle Du rekommendera?

Med vänlig hälsning

Gunnel Torstensson, Gustavsberg

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har hon planer på att förbruka pengarna i närtid? Annars förstår jag inte varför placeringshorisonten skulle vara kortsiktig.

Jag hoppas att hennes hälsa är god och att hon har många år kvar, men annars beror väl placeringshorisonten på arvtagarna.

Lycka till i era beslut.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-07 klockan 11:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.