Hur ska jag placera 250 000 kr?
Sök:

Hur ska jag placera 250 000 kr?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Catharina Andersson

Den här artikeln publicerades 2017-04-06 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hur ska jag placera 250 000 kr?

Jag har 250 000 kr som jag vill placera och därefter tänker jag månadsspara ca 2500-5000kr.

Pengarna kommer att stå orörda minst 20 år. Hur ska jag tänka?

Tacksam för råd!
Catharina

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Förutom Martins svar, läs gärna på min sida:

Jag brukar också tipsa om ”sova lugnt om natten”-testet. Om du investerar dina pengar och är orolig av dig, då har man för hög risk och bör sänka den.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Catharina,
Jag svarar gärna på första frågan:
Det finns två råd jag kan ge, det ena är att lägga allt i aktier (t ex. indexfonder) då det har givit mest avkastning över tid, 20 år är en lång tid så även om börsen går ner så kommer du tjäna på det i längden. Men det är en stor psykisk påfrestning att inte påverkas alls.

Råd två är att investera enligt t ex. nybörjarportföljen, det kommer ge en stabilare avkastning och passar speciellt dig som är lite orolig av dig.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-06 klockan 14:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.