placering av arv
Sök:

placering av arv

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mats

ställde för sedan frågan: placering av arv

Hej,

Jag har ärvt 600 000 kr som jag funderar på hur jag ska placera. Jag bor för närvarande i en bostadsrätt med min sambo, har lån på ca 3 milj, fasta anställningar båda två. Vi har ingen egentlig buffert-hink i dagsläget så en del av dessa pengar kommer att sättas in på ett sparkonto med ränta.

En del av pengarna kommer vi kanske vilja använda inom 5-10 år för att kunna köpa större boende eller bil, medan resterande pengar har jag tänkt att investera på ca 10-20 år.

Vore det bästa att skapa en nybörjarportfölj och investera en del av pengarna i den direkt och skapa en globala barnportföljen och sätta in resterande pengar i den? Eller är det bättre att månadsspara från pengarna i dessa portföljer för att sprida ut risken?

Tack på förhand

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Mats!

Jag förespråkar att ni för in dessa pengar under en ett års period.
Ett enkelt sätt att sänka risken för ingång på börsen, utan att eventuellt ”förlora” så mycket på det.

Däremot så har Jan skrivit en artikel om detta, du läser den här!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-27 klockan 07:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.