Placering av ett mindre arv
Sök:

Placering av ett mindre arv

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Majsan

ställde för sedan frågan: Placering av ett mindre arv

Hej,

Jag har fått ett arv på 200.000 kr, som är insatta på ett sparkonto med 0,6 % ränta. Känner att jag vill få en bättre avkastning på pengarna. Hur kan jag på bästa sätt placera dessa pengar?

Är 64 år och tänker pensionera mig till 25% och arbeta 75% fr om februari 2020. Tänker då börja ta ut min allmänna pension (25%) och vänta med tjänstepensionen tills jag fyller 67 år.

Arvet vill jag använda som en buffert till t ex oförutsedda utgifter samt resor i framtiden.

Hälsningar

Majsan

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Majsan!

Om arvet ska gå till resor och dylikt i närtid så tycker jag dom ligger bra på ett sparkonto med ränta, ingen anledning att riskera dessa för en sådan kort tidshorisont!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-23 klockan 14:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.