Placering av tjänstepension
Sök:

Placering av tjänstepension

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Helen

ställde för sedan frågan: Placering av tjänstepension

Jag har flera tjänstepansionsförsäkringar inom ITPK från gamla arbetsgivare. Detta innebär att det inte längre betalas in några pengar i de olika pensionerna och jag ska försöka förvalta dessa på bästa sätt. Jag undrar nu hur man ska tänka med räntefonder i dessa tider när vi förväntar oss att räntorna ska stiga. Jag har tidigare enbart haft aktiefonder i de olika försäkringarna och jag har ca 15 år kvar till pension. Om jag lägger in räntefonder nu, fungerar dessa som en broms om börsen går ner? eller kommer de bara att dra ned värdet ytterligare på mina portföljer?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Helen!

Absolut kommer räntorna vara en broms då dom inte kommer gå ned som börsen gör vid eventuella fall.
Men du har lång tid kvar till pensionen, 15 år så skulle jag rekommendera en 100% aktiefond-portfölj!

Men läs gärna lite om räntefonder i denna artikeln som Jan har gjort!
Så kan du lära dig lite hur räntefonder fungerar.

Räntefonder | Allt du behöver och borde veta

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-18 klockan 15:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.