Placeringar
Sök:

Placeringar

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av John

ställde för sedan frågan: Placeringar

Jag har en hyfsad sudd med pengar som jag väntat på att placera när marknaden viker. Oavsett om det dippar ännu mer så känns det som ett ganska bra läge att gå in.

Skulle gärna ta emot några handfasta råd hur jag ska tänka. Lägga tyngd på fonder? I så fall vilka? Eller ska jag sikta på aktier i stabila bolag?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej John!

Skulle rekommendera dig att läsa några artiklar här på bloggen, detta eftersom det är tidshorisonten på pengarna som får bestämma din riskvilja.
Kolla in dessa:

”Fyra-Hinkar-Strategin”
”Globala Barnportföljen”
”Nybörjarportföljen”

Om du väl tänker börja gå in nu med pengarna så hade jag gått in med en viss summa varje vecka, kanske 10% varje vecka så att det tar 10 veckor att lägga in hela summan?
Någon sådan typ av investeringsstrategi tror jag hade varit bra.

Men sedan har Jan gjort en artikel om ”investera allt direkt eller sprid ut” som kanske kan ge några råd?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för svar, Robin. Bra artiklar!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    John

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-16 klockan 11:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂