Placeringstips 1000kr
Sök:

Placeringstips 1000kr

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Markus

ställde för sedan frågan: Placeringstips 1000kr

Hej jag tänkte börja spara 1000kr i månaden och har konto på avanza och har investerat i 3 olika fonder avanza zero, avanza global och spiltan aktieinvest hur bör jag fördela den tusenlappen på dom 3 varje månad tkr du/ni? Mvh Markus

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Marcus!

Tänk enligt ”Globala Barnportföljen” och dess föredelning, då kan du få något liknande denna fördelningen:

 • 80% Avanza Global
 • 10% Spiltan Aktiefond Investmentbolag (om det är den du menade)
 • 10% Avanza Zero

Däremot så skulle jag hellre ha valt SEB Sverige Indexfond istället för Avanza Zero, du får då en bredare exponering mot hela Stockholmsbörsen istället för endast dom 30 mest omsatta bolag som Avanza Zero erbjuder.

Sedan kan du fundera på om du vill lägga in tillväxtmarknader i form av ”Avanza Emerging Markets”, detta ger dig en lite extra exponering mot Asien, Afrika och Sydamerika mm.

Isåfall skulle jag ha valt bort någon utav dina två Sverigefonder och lagt in Avanza Emerging Markets på den platsen istället, då hade en portfölj kunnat se ut som detta:

 • 70% Avanza Global
 • 15% SEB Sverige Indexfond/ Spiltan Aktiefond Investmentbolag
 • 15% Avanza Emerging Markets

Hoppas detta hjälpte något!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Kul att du ska börja spara!

  Håller helt med Robin. Avanza Zero är mest ett lockbete för nya sparare, mig inkluderad för fyra år sedan. Själv ligger jag 100% Avanza Global sedan i höstas, vilket kanske ger lite för mycket USA, så kanske växlar över lite till Sverige och Emerging Markets beroende på hur världsekonomin utvecklas.

  Lycka till!

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Marcus

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag undrar att problem mellan Kina och USA ska påverka Avanza Emerging Markets fond som omfattas många kinesiska företag.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ett sådant handelskrig påverkar alla parter. Ekonomin går bäst ju mer vi samarbetar.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Emil Vikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-13 klockan 22:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.