Plan C – Bli rik på något du tycker är så roligt att du skulle gjort det även om du inte fick betalt
Sök:

Plan C – Bli rik på något du tycker är så roligt att du skulle gjort det även om du inte fick betalt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tobias

ställde för sedan frågan: Plan C – Bli rik på något du tycker är så roligt att du skulle gjort det även om du inte fick betalt

Hej,

Jag har jobbat som snickare i 7 år och tänkte att jag kanske kunde konsult privatpersoner som bygger eller renoverar. jag kan de praktiska delarna när det kommer till byggnation och skulle på så vis kunna fungera som mentor och spara tid åt de som anlitar mig.

Tror ni det kan fungera som en sidoverksamhet som eller kommer kostnader för resor, skatt och moms att äta upp vinsten för en sådan verksamhet?

Ser ni några utmaningar eller problem med tanken?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kom på hur du kan ge rådgivning så mycket som möjligt via webcam närvaro. Då slipper du resorna till största möjliga mån. Om det fungerar för vissa typer av läkarundersökningar, då borde de ju rimligen fungera väl för byggrådgivning också. Då kan du ge rådgivning till fler uppdragsgivare och till ett bra pris. Slå två flugor i en smäll: kvalitativ rådgivning och konkurrenskraftiga priser. Eftersom du på detta sätt också håller driftskostnaderna låga kommer rimligtvis även bruttomarginalen att bli bra nog.

Skalbarheten i ett sådant här upplägg borde rimligen även göra det möjligt att, i AB, expandera vidare med fler konsulter som gör samma sak. Kanske inte bara i Sverige (du kan kanske på sikt skala upp vidare i andra länder via franchising eller licensiering av bolagets affärsverksamhet).

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.