Plan C – Bli rik på något du tycker är så roligt att du skulle gjort det även om du inte fick betalt
Sök:

Plan C – Bli rik på något du tycker är så roligt att du skulle gjort det även om du inte fick betalt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tobias

Den här artikeln publicerades 2017-08-13 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Plan C – Bli rik på något du tycker är så roligt att du skulle gjort det även om du inte fick betalt

Hej,

Jag har jobbat som snickare i 7 år och tänkte att jag kanske kunde konsult privatpersoner som bygger eller renoverar. jag kan de praktiska delarna när det kommer till byggnation och skulle på så vis kunna fungera som mentor och spara tid åt de som anlitar mig.

Tror ni det kan fungera som en sidoverksamhet som eller kommer kostnader för resor, skatt och moms att äta upp vinsten för en sådan verksamhet?

Ser ni några utmaningar eller problem med tanken?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kom på hur du kan ge rådgivning så mycket som möjligt via webcam närvaro. Då slipper du resorna till största möjliga mån. Om det fungerar för vissa typer av läkarundersökningar, då borde de ju rimligen fungera väl för byggrådgivning också. Då kan du ge rådgivning till fler uppdragsgivare och till ett bra pris. Slå två flugor i en smäll: kvalitativ rådgivning och konkurrenskraftiga priser. Eftersom du på detta sätt också håller driftskostnaderna låga kommer rimligtvis även bruttomarginalen att bli bra nog.

Skalbarheten i ett sådant här upplägg borde rimligen även göra det möjligt att, i AB, expandera vidare med fler konsulter som gör samma sak. Kanske inte bara i Sverige (du kan kanske på sikt skala upp vidare i andra länder via franchising eller licensiering av bolagets affärsverksamhet).

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-13 klockan 11:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.