Plocka ut pengar från 55.
Sök:

Plocka ut pengar från 55.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Willy

ställde för sedan frågan: Plocka ut pengar från 55.

Hej!

Jag har pensionssparande hos AMF Och SPP(ej privat sparande).

Det går att plocka ut dessa pengar från det att man fyllt 55 år.

Funderar på att plocka ut dem och placera dem på mitt Nordnet-konto.

Jag undrar om det finns några ekonomiska nackdelar med att plocka ut dem och sedan själv förvalta dem.

Mvh Willy

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Omöjligt att svara på med så knapphändiga uppgifter.

Hur har utvecklingen varit de senaste åren? AMF och SPP är seriösa aktörer. Har utvecklingen jämfört med index varit bra så behåll dem. I annat fall får du överväga flytt, eller omplacering inom ramen för det befintliga pensionssparandet

Om du ligger under en inkomst nästa år på 509  000 kr får du tänka till en gång extra. Hamnar du, tack vara din påbörjade lyft av pensionen över denna summa, får du betala 20 procent extra i statlig skatt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-02 klockan 13:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.