Plocka ut Pensionsförsäkring?
Sök:

Plocka ut Pensionsförsäkring?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Helene Melander

ställde för sedan frågan: Plocka ut Pensionsförsäkring?

HejTusen tack Jan för en fantastisk sida och ovärderligt arbete.Jag är 55 år och har troligtvis 12 år kvar att arbeta.Nu har jag fått ett erbjudande från min bank att plocka ut min pensionsförsäkring ( ca 200 kkr) under 5 års tid.Jag tillhör tyvärr inte de lyckligt lottade som får tjänstepension. (Har försökt) Jag har därför sparat på lite olika sätt under årens gång.Ska jag skjuta upp utbetlningen eller återinvestera i en rikatillsammansportfölj ?Ser att fonderna gått med minus under 2018. Jag har ingen ” broms”  i den försäkringen.Är det för stor risk med en barnfportfölj med tanke på min ålder?       Vilka  fonder ska jag välja?LF globala indexfond kombinerat med en räntefond?På detta ISK konto hade jag även tänkt månadsspara med minst 1000kr/ mån.Hjärtligt tacksam för råd.Hälsningar Helen

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om du eller din bank har placerat i fonder med höga avgifter så skulle jag överväga att flytta kapitalet till något ställe som har fonder som är billigare. Sen finns det ju olika idéer om hur att fördela aktier/ränta…läs på och utgå från just din situation.

//Tomas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-09 klockan 16:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.