PLUS-fonder
Sök:

PLUS-fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sven

ställde för sedan frågan: PLUS-fonder

Hej,

 

Handlar via Handelsbanken och har tyvärr ingen möjlighet att byta bank och kan därför inte köpa ”PLUS Småbolag Sverige Index” samt ”PLUS Mikrobolag Sverige Index”. Har ni något förslag på andra fonder som man kan byta mot dessa två?

 

Tack så mycket!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Sven!

Du skulle kunna köpa Handelsbanken Globala Småbolag som innehåller mindre bolag. Den är dock värdeviktad så majoriteten av bolagen är i USA. Men du får mindre bolag som följer ett index.

Fonden heter Handelsbanken Gl Småbolag Ind Cri A1 SEK på både Avanza och Nordnet och förmodligen på Handelsbanken med.

Med vänlig hälsning Tobias R

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    AMF Aktiefond småbolag

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    Håkan

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Handelsbanken Globala Småbolag är precis vad namnet antyder. En global småbolagsfond och inte en svensk småbolagsfond.

AMF småbolag som jag nämnde ovan är ett mer likvärdigt alternativ.

Sen finns även Handelsbanken Svenska småbolag men då handlar det om en betydligt dyrare aktivt förvaltad fond.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-15 klockan 08:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂