Plus och AMF småbolag
Sök:

Plus och AMF småbolag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Valerio

ställde för sedan frågan: Plus och AMF småbolag

Hej

Jag har läst att Jan rekommenderar Plus eftersom det innehåller mer bolag, men AMF följer inte index, aktivtförvaltning med 80 företag (mindre och medelstora). Total avgift 0,44%

plus småbolag total avgift 0,45% och mikrobolag 0,68% kommer att ha högre avgift än AMF på grund av transaktionsavgifter högre med plus fonder.

Det räcket med en fond om man väljer AMF, men med plus man skulle ha 2 fonder (små/mikro)

Jag tror 0,68% är ganska hög avgift och kanske jag kör med AMF, eller vad tycker ni?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Valerio!

Jag skulle ha hållit mig till Jans förslag, vill inte ha en aktivt förvaltad fond om jag inte helt tror på förvaltarna, ser ingen anledning att ha någon som sitter och ”stockpickar” åt mig som jag inte vet hur den investerar eller den personens investeringsfilosofi. Då väljer jag heller bredare passivt förvaltade fonder.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-05 klockan 21:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.