Plus räntefonder
Sök:

Plus räntefonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tommy

ställde för sedan frågan: Plus räntefonder

Hej !

På alla frågor angående långsiktiga portföljförslag så rekommenderas en viss procent Räntebärande fonder

t.ex  Globala aktier 60 %   Svenska aktier 25 %  och då  Räntef. 15 %

varför Räntebärande när man sparar långsiktigt

/ Tommy

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jan motiverar det med att räntefonderna ska agera krockkudde när börsen rasar, dvs. minska förlusterna, och att man av den anledningen ska undvika att sälja i panik. (hoppas jag inte säger någon han inte sagt nu).

Vill man maximera vinster är nog 100% aktiefonder bättre om man har en lång sparhorisont, förutsatt att man inte säljer av allt när det går dåligt.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag rekommenderar kontanter som krokkudde eftersom räntefonderna dubbelbeskattas på et fonddepå först på skattedeklarationen 30% av sk.schablonintekter sen 30% av eventuelt vinst på ISK är inte lönsamt om räntorna stiger .

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-22 klockan 15:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.