Plus småbolag vs AMF småbolag
Sök:

Plus småbolag vs AMF småbolag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: Plus småbolag vs AMF småbolag

Den ena en Indexfond, den andra aktivt förvaltad. Samma avgift 0,45 & 0,44. De verkar ha gått ganska lika sedan ett år tillbaka. Plus bara funnits ett år också.

Är Plus att föredra ur ett riskperspektiv, då Amf är aktivt förvaltad och den kan gå både upp och ner? Amf kan ju dessutom investera lite på övriga nordiska fonder.

Varför rekommenderas Plus av Jan framför Amf? Bara för att den är en indexfond?

Vad tror ni?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja, skulle också tro att Plus rekommenderas framför AMF för att den senare är aktivt förvaltad. Men AMF-fonden har så många innehav att den i praktiken presterar som en indexfond. Så det blir lite hugget som stucket. Innan Plus-fonderna kom så körde i varje fall jag på AMF just på grund av den betedde sig som en indexfond.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag hade valt AMF av två anledningar. 1) PLUS är en för mig okänd förvaltare, 2) likviditetsrisken. Småbolag har låg omsättning som bruka bli ännu sämre vid börskrascher. Aktiva fonder har inte samma problem då dom inte behöver replikera index.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-19 klockan 16:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂