Populära aktier
Sök:

Populära aktier

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik

ställde för sedan frågan: Populära aktier

Hej!

Läser artiklar om mest köpta och mest sålda aktier. Men är det inte så att för varje köpare så finns det en säljare?

Mvh Nybörjare

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jo, så är det. Däremot är det väl så att om EN säljare vill sälja 300 aktier och TRE OLIKA köpare vill köpa 100 var så har du en säljare och tre köpare och affären kan genomföras.

Man kan inte sälja en aktie om det inte finns någon som vill köpa den. Man kan inte köpa en om det inte finns någon som vill sälja en.

När det gäller fonder så kan man sälja sina andelar utan att det nödvändigtvis finns någon som vill köpa, utan då betalar fonden ut pengar. Samma sak tvärtom, man kan köpa andelar i en fond utan att någon har andelar att sälja. När man köper fyller man på pengar i fonden och fonden kommer successivt att köpa fler aktier.

Mina beskrivningar får gärna korrigeras av någon som är ännu mer insatt än vad jag är, men detta är i stora drag hur jag har förstått marknaden.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för svaret!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Erik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-28 klockan 12:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.