Portfölj för 60 åring
Sök:

Portfölj för 60 åring

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ingrid

ställde för sedan frågan: Portfölj för 60 åring

Ofta när man läser om aktieportföljer med fonder/aktier, så utgår man ifrån att personen i fråga har årtionden kvar till pensionen och viktar portföljen efter det.

Hur ska man tänka som 60 åring som vill komma igång med en portfölj?

Är det fortfarande ”lönt” att starta upp en portfölj med t ex en globalfond, en sverigefond och eventuellt en tillväxtfond?

Eller bättre att hålla sig till bankkonto med knappt 1 % i avkastning?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Livet tar ju inte slut bara för att man är 60! Jag tycker definitivt att det är värt börja att spara i fonder men att man har mer räntefonder i portföljen. Kanske en uppdelning på 50% aktiefonder och 50% räntefonder. Givetvis ska man bara investera pengar man har råd att förlora. Men räntefondernas stora allokering i portföjen betyder att du riskerar egentligen ”bara” 25% av ditt investerade kapital om börsen störtdyker 50% vilket den förr eller senare lär göra i de proportionerna. Vill man vara ännu säkrare kan man ju alltid köra den omvända nybörjarportföljen, dvs man har 60% räntor och 40% aktiefonder.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-25 klockan 08:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.