Portfölj med mer egde för passiva
Sök:

Portfölj med mer egde för passiva

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marcus

ställde för sedan frågan: Portfölj med mer egde för passiva

sparar just nu i passiva hinken globaltnindex och guld. Men kan inte låta bli att sätta upp en ny portfölj med mer edge i passiva.

Tanken är att behålla nuvarande kapital i befintliga portföljer men sätta upp en ny där månadssparandet får gå in.

portöljen tänker jag såhär

15% au ag silver bullet

15% world tech by TIN

15% spiltan investment bolag

10% Handelsbanken småbolag

15% xact högutdelare

30% Avanza global

vad har ni för synpunkter? tar jag en onödigt stor risk? Silverbullet och world tech är ju dyra fonder, och ja man känner sig alltid lite dum när man tror att man kan slå index.

/m

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Lite väl många procent ;)

 

Jag kan inte klaga annars, har själv massor i silver och guldfonder både i ppm och privat (tjp kör jag global index) och sen har jag aktier i övervikt av silvergruvor. Gått minst sagt svinbra hittills.

 

Funderar dock på att vikta om lite pga ev Bidenrabatt…..

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-20 klockan 23:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.