Portfölj med utdelningsaktier?
Sök:

Portfölj med utdelningsaktier?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mikael

ställde för sedan frågan: Portfölj med utdelningsaktier?

Hej Jan Jag har hållit på med fonder och aktier sedan 1997, Började först med 100% fonder men har med tiden gått över till enbart aktier (nästan iallafall) Varför betala fondavgift när man kan förvalta sig själv tänker Jag.

Har följ din blogg till och från i ca 1 år och gillar verkligen din stil du är inte kaxig som vissa andra aktie bloggare utan ödmjuk detta är en fin egenskap enligt mig.

Jag har stora och stabila bolag i portföljen som ger en fin o ganska jämn utdelning varje år som tex Investor, Latour, Lundbergs, Axfood, Swedish Match och Mcdonalds för att nämna några, Får i år in ca 40 k i utdelning. Jag tänker behålla dessa företag i minst 20 år till utan att göra något annat än att återinvestera utdelningarna.

Är detta enligt dig en helt fel strategi, tycker du att det är bättre att köra en rika tillsammans portfölj eller nybörjar portfölj då missar man ju helt utdelningarna som trillar in varje vår!  Kan nämna att Jag har upplevt 3 börskrascher genom åren och det känns bedrövligt när portföljen rasar 40-50% i värde Man får nästan ta valium och blodtrycksmedicin för att klara den stressen haha men som sagt man får en trevlig utdelning som plåster på såren.

Med vänliga hälsningar Mikael

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Mikael,
Du missar på intetsätt utdelningarna om du investerar i fonder. Det återinvesteras automatiskt och läggs alltså till ditt kapital.

Jag tycker att det låter sunt, ingen större skillnad mot index, såklart en högre risk dock. det är ingen dum idé att ha lite räntepapper för att minska olusten vid börskrasch dock.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-20 klockan 22:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.