Portföljen för mig?
Sök:

Portföljen för mig?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Katarina

ställde för sedan frågan: Portföljen för mig?

Hej,

 

Jag är 28 år, har fast jobb och bor med min man som också har fast jobb. Jag har investerat ett par hundra tusen i nybörjarportföljen enligt den senaste ombalanseringen på bloggen. Jag sparar 1500 kr i månaden till mitt ISK konto hos Avanza och placerar ut varje/varannan månad i portföljen. Så det är inte jobbigt att placera varje månad.

Jag tänker att detta är en portfölj på 5-15 år :)

Jag och min man har ett annat sparande på sparkonto för kort sikt, när vi nu bor i hyreslägenhet och planerar att bli fler. Vi kommer med störta sannolighet (om det är möjligt) att vid behov byta till en större hyreslägenhet.

Är nybörjarportföljen den bästa portföljen för mig?  Vill helst inte ta för stor risk, men heller inte för liten.. Jag har sneglat lite på de andra portföljerna, men är kluven vilken som passar bäst.

 

Tack för en bra blogg!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag hänger inte riktigt med på kärnan i frågan. Jag skulle säga att det avgörande är tidsperioden. Använd gärna tumregeln 10 procent aktieexponering per år man kan låta pengarna vara i fred. Ska pengarna användas till insats på ett nytt boende inom 3 år, då bör max 30 procent ligga i aktiedelen.

Hoppas det var ett svar på frågan, återkom annars så kan vi hjälpas åt att komma fram till ett bättre svar. :-)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-13 klockan 16:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.