portföljerna
Sök:

portföljerna

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Eleonor

Den här artikeln publicerades 2017-11-21 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: portföljerna

Hej, försöker förstå dina olika portföljer för att starta ett sparande. Men när jag tittar på shareville så är inte portföljerna ”döpta”, vilket försvårar att förstå vilken som är vad. Innehaven är inte detsamma som i bloggens förklaring, eller så är det bara jag som inte får ihop det:).

Alltså, vilka innehav har nybörjarportföljen resp. rika tillsammans?
Tack snälla, mvh//Eleonor

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Exempel på fonder i Nybörjarportföljen:

1.
Globalfond
Länsförsäkringar Global Indexnära
20 %

2.
Globalfond
SPP Aktiefond Global
20 %

3.
Sverigefond
Spiltan Aktiefond Investmentbolag
5 %

4.
Sverigefond
XACT Småbolag (nordnet) eller PLUS Sverige Småbolag Index (avanza) ny fond
5 %

5.
Tillväxtfond
Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära
5 %

6.
Asienfond
Swedbank Robur Access Asien ny fond
5 %

7.
Kort räntefond
Spiltan Räntefond Sverige
10 %

8.
Kort räntefond
IKC Avkastningsfond ny fond
10 %

9.
Lång räntefond
Öhman Realobligationsfond ny fond
10 %

10.
Lång räntefond
AMF Räntefond Lång
10 %

Nybörjarportföljen | En klassisk balanserad fondportfölj

RikaTillsammans-portföljen i sin tur är den som har högre andel räntefonder och även inkluderar guld om du tittar på Shareville.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-21 klockan 14:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.