Portföljval
Sök:

Portföljval

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Thor

ställde för sedan frågan: Portföljval

Hej!

Anser du att Nybörjarportföljen med fördel kan användas för större investeringar i storleksordningen 3 miljoner?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Självklart kan den det! Det finns ingen övre storleksgräns på portföljerna. Var bara beredd på att en portfölj som innehåller aktier och aktiefonder kan gå mycket både uppåt och nedåt på kort tid. Det är bara över lång tid (10+ år) som man ”sitter säker”. Du kan se din portfölj tappa hundratusentals kronor i värde på bara några dagar (till exempel i höstas när globalindex dök 10% på några dagar). Så länge du är beredd på det och åndå kan sova gott om natten så spelar det ingen roll hur mycket pengar du investerar.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-22 klockan 08:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.