PPM portfölj på er sajt
Sök:

PPM portfölj på er sajt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av niklas

ställde för sedan frågan: PPM portfölj på er sajt

Via PPM så kan jag endast välja ur PPMs fondportfölj, vilka fonder och procentsatser är bra att välja då? Från det jag har läst på rikatillsammans så verkar en PPM variant av globala barnportföljen eftersom tidshorisonten är så lång. Ni pratade i ett podd avsnitt kring detta, men det kanske kan vara en ide att ni har en egen ppm portfölj på sajten.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

I PPM så rekommenderar jag:

 • AP7 Såfa

Som är statens förvaltningsalternativ som automatiskt viktar om mellan aktier och räntor. Alternativt att man själv styr det med:

 • AP7 Aktiefond till t.ex. 90 procent
 • Spiltan Räntefond till t.ex. 10 procent.

Lycka till med ditt sparande!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej! Jag valde att försöka tänka ut en variant av den globala portföljen. Jag har ett sparperspektiv >10 år. Eftersom PPM bara tillåter max 5 fonder så valde jag följande:
  SPP Aktiefond Global 30%
  Länsförsäkringar Global Indexnära 30%
  Swedbank Robur Access Asien 10%
  PLUS Sverige Småbolag 20%
  AMF Räntefond lång 10%

  Vill gärna få ta del av andras synpunkter på detta?

  Ska kanske istället välja som Jan föreslår dvs AP7 akktiefond 90% och Spiltan räntefond 10%?

  Tack!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tom

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-01 klockan 11:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.