Ppm portfölj
Sök:

Ppm portfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av J

ställde för sedan frågan: Ppm portfölj

Har 100% ap7 såfa just nu men fundera på om man ska krydda med några procent småbolag och tillväxtmarknader kanske. Hur många procent isåfall och vilka fonder?

Är 23år så har lång tid till pensionen

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Småbolag och tillväxtmarknader ingår redan i AP7 aktiefond så det finns ingen anledning att öka deras andel ytterligare.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

AP7 Såfa är belånad till 25% också, så om en globalfond ger 8% avkastning ger Såfa 10% avkastning. Perfekt om man har långt kvar till pensionen.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Just nu 15% belåning.
  Mvh.Jack

  0
  Gravatar ikon för användaren
  jack

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag tycker inte det finns någon vits med att byta från AP7-såfa.
Varför? Jo för att den har visat sig vara väldigt bra genom åren och väldigt billig. Jan har ju ett avsnitt där den jämförs mot andra alternativ som kan va intressant att läsa om du funderar i dessa banor.

Sen tycker jag pensionen ska vara lite tråkig. Där vill jag helst köra på det som funkar, vill man ta lite mer risk och experimentera så kan man göra det i ett privat sparande tycker jag. Sikta på att öka din lön så snabbt som möjligt så du får ännu högre inbetalning istället. Det kommer utspela sig på hela din pension istället och så även tjänstepensionen när du väl fyller 25 (vissa företag har vid tidigare ålder också).

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-02 klockan 20:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.