Premiepensionsplacering
Sök:

Premiepensionsplacering

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Filip

ställde för sedan frågan: Premiepensionsplacering

Hej, testade för någon månad sedan att använda pensionsrådgivartjänsten LifePlan angående placering av min premiepension. Idag har jag allt placerat i AP7 Såfa, 100% (ca 20 000kr). Jag är 28år idag. Så min fråga är. Vad tycker ni om rådet nedan? Stanna kvar med allt i AP7 såfa eller dela upp det enligt nedan förslag? :)

Förslag:

AMF Räntefond Kort (0,1 %) 29 %
SPP Aktiefond USA (0,16 %) 26 %
AP7 Räntefond (0,04 %) 24 %
Swedbank Robur Europafond MEGA (0,19 %) 14 %
Swedbank Robur Östeuropafond (0,29 %) 7 %

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Antar att du fått svara på lite frågor om hur du ser på pengarna och där gett svar som genererar den (i mitt tycke överdrivet) defensiva placeringen i 53% räntor.

Med sparhorisont på 25-30 år finns det väl inte så mycket som talar emot 100% aktiefonder eller 90/10?

Jag skulle rekommendera dig att stanna kvar.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-29 klockan 13:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.