Presenteras avkastning alltid inklusive fondavgift
Sök:

Presenteras avkastning alltid inklusive fondavgift

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Amar

ställde för sedan frågan: Presenteras avkastning alltid inklusive fondavgift

Hej,Som rubriken lyder undrar jag om avkastningen när den presenteras på framförallt Morningstar verkligen alltid presenteras med fondavgiften borttagen? Det låter orimligt att folk väljer indexfonder framför aktivt förvaltade fonder om de aktiva har haft dubbla avkastningen EFTER avgift under en låång period, kanske 15 20 år.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Avkastningen redovisas inklusive avgifter. Rent praktiskt är det omöjligt att göra något annat. Det skulle innebära ett oerhört administrativt jobb till ingen nytta.

Du vet aldrig hur bra en aktiv fond kommer att utvecklas. Paradexemplet är väl Diedner och Gerge som efter åratal av framgångar nu gått på pumpen ett bra tag. De flesta aktivt förvaltade fonderna slår faktiskt inte index på lång sikt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-04 klockan 20:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.