Preservia Pref
Sök:

Preservia Pref

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Roger

ställde för sedan frågan: Preservia Pref

Jag har en del av mitt innehav i en pref som heter \”Preservia Pref\”.Den kostade runt 100kr och gav 10kr tillbaka per år. Efter några månader kraschade hela aktien. Och några dagar senare kom det ut att företaget förlorat ett projekt och funderade på att ställa in en utdelning.Successivt så har aktien sjunkit ännu mer och är nu nere i 40kr klassen.Har sjukt svårt att värdera denna pref. Känns som kursen är väldigt manipulerad av folk med insyn. Och då är frågan. Mår företaget bra så att man bör sitta kvar, det är ju ändå en pref till ett företag som verkar ha läget hyfsat under kontroll. Eller bör man vara orolig för fler inställda utdelningar? Vad gäller egentligen vid inställd utdelning hos en pref?Har en magkänsla av att folk som har bra insyn vill trycka ner priset och sedan köpa in sig väldigt billigt.Men jag kanske gör en felbedömning.Hur ser du på det?Mvh Roger

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Bolaget bildades 2015. Det har gått med förlust år 2016, 2017 och första halvåret 2018. Jag tror att du kan lägga dina konspirationteorier åt sidan. Att aktiekursen har sjunkit är helt naturligt.

Preferensaktier har förtur till utdelning före stamaktier, men finns det inga pengar att dela ut så får ägarna till preferensaktierna givetvis inte heller någon utdelning.

Ett nystartat bolag som lovar 10 procent i utdelning! Varningsklockan borde ha ringt skyhögt. Det är helt uppenbart att risken är hög, vilket du nu fått erfara. Ibland lyckas även uppstickare, så vi får hoppas att bolaget kommer på fötter igen. Själv satsar jag aldrig pengar i denna typ av bolag.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-26 klockan 18:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.