Preskription trots utmätning
Sök:

Preskription trots utmätning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av André

ställde för sedan frågan: Preskription trots utmätning

Hej!

Jag har/har haft två skatteskulder från 2011/12 och båda är för indrivning hos kfm. Jag har haft utmätning på min lön sen 2015 men ena delen försvann förra året och loggar jag in på skatteverket så står det på mitt skattekonto att den har blivit preskriberad. (stämmer med 5 år) men den andra delen har inte blivit preskriberad och jag är förvirrad för jag har ju betalat kfm varje månad och således ”erkänt” skulden? Varför försvinner bara den ena och kan dom börja kräva pengar från den andra skulden mer en ett år efter den preskiberats?

Mvh,

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kontakta Kronofogden och fråga dem. Får du inget bra svar därifrån, så får du skriva ett brev till Skattemyndigheten och du kommer säkert att få svar.

För några år sedan hade jag kontakt med Kronofogdemyndigheten för en kunds räkning. Jag träffade på en mycket trevlig handläggare med hög servicenivå. Jag hoppas att du har samma tur!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-01 klockan 22:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.