Privat Banking eller oberoende rådgivare
Sök:

Privat Banking eller oberoende rådgivare

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ano

ställde för sedan frågan: Privat Banking eller oberoende rådgivare

Hej.

Du skriver ibland om att vi kan kontakta en oberoende rådgivare för hjälp med planering och placering. Samtidigt har jag fått intrycket av att du inte är så mkt för private bankers, vilket du inte är ensam om!

Min fråga är, vad är skillnaden mellan en private banker och en oberoende rådgivare? Varg i fårakläder? Min uppfattning är att gör samma sak som en private banker. Är det rent ut sagt en privat privat banker, som istället för att dela med sig sin förtjänst med banken, behåller den själv.

Varför skulle du välja en Oberoende än en Private banker på bank? Är det enbart pga produkterna de säljer på banken?

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Private banking brukar vara knuten till en specifik bank. Det är en tjänst de brukar ha till kunder som har över ca 2 miljoner hos dem. En skillnad kan vara om en oberoende rådgivare tar betalt per timme. För tiden denne ger råd istället för att på banken bidra med den tjänsten ”gratis” för att sedan få betalt i provision från de produkter denne rekommenderar, som då troligtvis kommer vara just de produkter som är mest lönsamma för banken.

Är man sugen på att välja en rådgivare har Jan skrivit denna text om hur man bör tänka där!

8 tips för dig som vill välja en finansiell rådgivare eller private banking

Vänligen

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-07 klockan 08:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.