Privat pensionssparande Handelsbanken
Sök:

Privat pensionssparande Handelsbanken

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jonathan

ställde för sedan frågan: Privat pensionssparande Handelsbanken

Hej!

Måste först och främst tacka Jan och Carloline samt alla personer som hjälper oss småsparare här på bloggen genom svar och diskussioner!

Är så att jag och min sambo ska byta bank från Nordea till Handelsbanken. Sparat 750 kr var på Nordea i en utav strategafonderna som man nu har förstått är förfärliga.

Tänkt att vi ska spara med fördelningen 50% LF global indexnära, 25% Spiltan aktiefond investmentbolag samt 25% småbolag där hälften i Sverige och hälften i global.

Är det en bra portfölj eller skulle ni rekommendera några andra fonder? Om bra, vilka småbolagsfonder som finns på Handelsbanken skulle ni föredra?

Första mötet med banken nu i veckan så vill komma lite förberedd så man inte blir påtryckt deras egna fonder.

 

Med vänlig hälsning, Jonathan

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jonathan!

Måste ni ha erat sparande hos Handelsbanken?
Starta annars ett sparande på Avanza eller Nordnet för att själv kunna rodda med det på ett enkelt sätt.

Fonderna ser bra ut, men hade väl istället lagt det 75% Globalt och 25% Sverige, eventuellt byta ut lite av det globala mot tillväxtmarknader på kanske 15%.

Småbolagsfond hos Handelsbanken är väl den som brukar läggas fram som den bästa indexfonden ”Handelsbanken Gl Småbolag Ind Cri A1 SEK”. (En länk till Avanza för att endast visa fonden)

Lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Robin,

  Jag blir nyfiken på procentfördelning. Är inte 25% Sverige ganska mycket?

  Lysa kör på 17% och RT på väg 15%. Eller har jag förstått fel?

  /Linus

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Linus
 2. Vit pil

  Jag gillar en lite mer homebias, så mellan 20-25% iaf.
  Detta för att jag anser att jag konsumerar i Sverige, äger bostad i Sverige och därför också vara exponerad mot de svenska företagen då dessa tjänar pengar i landet där jag bor.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack för feedback, du är en klippa Robin!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Glömde nämna det men har sparande på lysa enligt bloggens rekommendationer och mer aktiefonder och investmentbolag på avanza. Hade tänkt att ha pension på avanza men lite skönt att ha det på Handelsbanken då det separeras lite från min lekhink. Men bara under förutsättningar att fondtorget har bra avgifter vilket jag tycker dom har.

  Ha en trevlig dag!

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Jonathan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-16 klockan 20:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.