Privat sparande i aktier
Sök:

Privat sparande i aktier

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Magnus Borg

ställde för sedan frågan: Privat sparande i aktier

Hej Jan

Jag har noterat att du är kritisk till att privatspara i aktier. Jag har ett privat sparande i enskilda aktier.

Min strategi är att kontinuerligt köpa aktier i stabila och välskötta företag i olika branscher som till exempel Sandvik, AstraZeneca och liknande (som dessutom ger utdelning). Jag kommer sedan att behålla dessa aktier under många, många år.

Självklart är det så att börsen genomgår kriser som t.ex.vid år 2008. Min tanke är då att behålla aktierna och att ta tillfälle att köpa ytterligare i stabila bolag till låga priser och sedan invänta återhämtning av börsvärden.

Är intresserad av att höra vad du tror om den här strategin?

Tack för en intressant blogg.

Med vänlig hälsning

Magnus Borg

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Magnus!

Här har du en artikel Jan har skrivit om sina tankar kring aktier och varför han föredrar fonder istället!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-16 klockan 21:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.