Privatperson och förfallodag
Sök:

Privatperson och förfallodag

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av R

ställde för sedan frågan: Privatperson och förfallodag

Hej

Har hört diskussioner om när privatpersoner ska betala fakturor. Ena gruppen menar att de ska betalas direkt, och den andra att de ska betalas på förfallodagen.

Aldrig förstått diskussion. Vad finns det för för- och nackdelar med de båda två metoderna?

Frågan gäller alltså alla typer av fakturor.

Tack för svar

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

 

En faktura kan betalas direkt när man har fått den och efter förfallodagen kan man inte längre betala den, utan kommer i regel få en påminnelsefaktura.

 

En stor fördel med att betala en faktura direkt är att man har det gjort och behöver inte tänka mer på det. Väntar man till förfallodatumet så väntar man egentligen till sista minuten med att göra det. Det finns ingen anledning att vänta till förfallodagen.

 

Hoppas det svarar på din fråga!

 

Vänligen

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-05 klockan 09:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.