Procent fördelning
Sök:

Procent fördelning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lena

ställde för sedan frågan: Procent fördelning

Hej tänker spara i Länsförsäkringar global index fond  ,lä usa indexfond ,dnb teknologi ,lä fastighetsfond a ,nordea Sverige utd fond  om jag spara 5000 i mån vilken procentfördelning verkar lämpligt ,ska ja ha mindre fonder isåfall vad ska bort tack mvh L

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är upp till dig. Ingen vet vilka marknader som kommer gå bäst framöver.

Tänk på att LF Global redan har hälften i USA. Genom att du lägger till LF USA så får du en övervikt i USA. Du får då sämre riskspridning och blir mer beroende av just amerikansk ekonomi.

Sedan har du två branschfonder som jag inte kan någonting om.

Till sist har du en indexfond mot Sverige (om jag förstår det hela rätt, om du använder hela fondens namn så blir den lättare att googla). Det är lite märkligt att skaffa en fond som delar ut pengar istället för att återinvestera dem. Är det för att du vill flytta utdelningen till en annan investering? Om du ändå tänkt återinvestera i samma fond så blir det bara mer arbete. Jag har ingen åsikt om fonden som sådan, du gör som du själv vill. Jag tycker att den är lite dyr, men inte orimligt dyr.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-15 klockan 15:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.