Procentfördelning i swedbankfonder
Sök:

Procentfördelning i swedbankfonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nyfiken

ställde för sedan frågan: Procentfördelning i swedbankfonder

Hej!

Förslag på hur fördelningen skulle läggas i dessa fonder:

Swedbank Robur Bas Aktier

Swedbank Robur Kapitalinvest

Swedbank Robur Technology

Swedbank Robur Acess Global

Tack på förhand!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

För bred fråga.

Vilken tidshorisont har du?
Vilken riskbenägenhet har du?
Hur mycket ska du spara?
Varför (på vilka grunder) har du valt dessa fonder?

Innan vi får någon mer info går det inte att svara. Om JAG bara hade dessa fyra att välja på skulle jag ta 100% Access Global.

/Fredrik

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Robur Bas Aktier har enligt Morningstar presterat dåligt. Dyr och dålig med andra ord.

Liknande ser vi för Robuer Kapitalinvest.

Undvik dessa.

Robur Teknik kan vid första anblick verka vara en utmärkt fond med raketfart på utvecklingen. Men man ska tänka på att fallhöjden är mycket hög på den fonden. Vill jag ha den i portföljen skulle jag nog inte ha mer än 5% som extra krydda.

I övrigt håller jag med Fredrik. Robur Globalfond är en utmärkt indexfond, billig och bra!

Jag hade kört 100% Robur Global om jag fick välja bland ovan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-31 klockan 16:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂