Property Effects!
Sök:

Property Effects!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tomas

ställde för sedan frågan: Property Effects!

Hej,

Jag vill fråga er om någon som vet eller har varit på Property Effects kostnadsfri inspirationsföreläsning/event? se länken nedan,

https://kg431-545535.pages.infusionsoft.net/

Är det värt och gå på sådana event?

Vet någon vad de gör (förutom det som står på deras hemsida) eller hur seriösa de är?

Tacksam för all svar man kan få:)

//Tomas

 

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ett bolag startat 2018 med 99 följare på Twitter. Inte Roger Akelius direkt.

Deras synsätt skiljer sig radikalt från vad denna blogg förespråkar. Var försiktig och framför allt, låna inga pengar för att satsa i deras projekt.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det ringer väldigt många varningsklockor. Fundera kritiskt på detta:

 • Om deras ”modell” hjälper en att snabbt bli ekonomiskt oberoende, varför har de startat detta företaget?
 • Passiva inkomster! Du behöver inte jobba mer! Säkert… Om det är en sak som är säker så är det att man behöver arbeta för sina pengar (om man inte ärvt dem).
 • De påstår att du inte behöver investera dina egna pengar. Men om du behöver ta lån så är det du som står där med lånen när fastighetsbubblan spricker. Dessa ”coacher” riskerar ingenting, de kan lova dig vad som helst men i slutändan är det du som står för hela risken. Lånen ska alltid betalas tillbaka.
 • ”Varför satsa på fastighetsinvesteringar i Storbritannien” <- Investera i Brexit! Briljant! Eller inte. Fastigheter kan tappa i värde, och det kan gå snabbt. Se även mitt svar till Tyco som ställde en liknande fråga igår: https://rikatillsammans.se/fragor/crowdfunding-hyresfastigheter/
 • Paret Wood driver också företaget ”Swedish Wealth Insititute”, även det företaget sysslar med föreläsningar och coachning. Googla ”Swedish Wealth Institute” så hittar du fler som är kritiska. Jag trodde att de drev fastighetsbolag, men något sådant hittar jag inte?
 • Om du trots allt går på föreläsningen, håll utkik efter konstruktioner som får det att likna ett pyramidspel, nätverksförsäljning eller MLM/”multi-level marketing”. Den sortens företag använder ofta det här sättet att uttrycka sig på i sin marknadsföring.

Ifall det är ett pyramidspel så har ”coacherna” jättekraftiga incitament att låtsas tjäna mycket pengar. Jag har hört om pyramidbyggare som hyrt fina bilar inför sina träffar bara för att det ska se ut som att de är mer framgångsrika än vad de egentligen är.

Man känner igen ett pyramidspel på att man själv ska lägga in sina egna pengar för att ”komma igång”, sedan ska man lägga sin tid på att rekrytera in nya ”intressenter” som ska göra samma sak. Problemet är bara att rekryteringen är svårare än den ser ut, det är svårt att ens tjäna tillbaka pengarna, ju fler som går med desto svårare blir det att hitta nya rekryter, och när det väl börjar synas att det inte fungerar så kommer man snabbt att tappa alla de vänner som man lurat.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Enligt UC sitter paret Woods inte i styrelsen för Property Effect Sweden AB, så jag manar till försiktighet i din kommentar. Annars har vi båda samma inställning till ”att bli rik utan egen insats”.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor
 2. Vit pil

  Woods står med under ”Om oss” på Property Effects hemsida. Det ser med andra ord ut som att de är tajt knutna till bolaget, oavsett hur de satt upp alltsammans rent tekniskt. Och jag uttrycker mig precis hur jag vill, tack så mycket :-)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Emil Vikström
 3. Vit pil

  Tack Emil för en bra svar.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tomas
 4. Vit pil

  Om något låter lite för bra för att vara sant så är det med god sannolikhet för bra för att vara sant.

  Den uppmärksamme kommer kanske även snabbt att upptäcka statisterna i publiken som sitter gärna långt fram, är lite för snabba att applådera och räcka upp handen i alla ”halleluja moments” och är dessutom den som ”vinner” en peng av föreläsaren efter att ha fattat ett ”snabbt” beslut på en testfråga.

  Budskapet att bli ekonomiskt oberoende, fast på andras pengar (”investerarnas”) utan att behöva lägga någon egen tid på den passiva inkomsten.. (hmm…?) Nåväl….

  Av den egna intäkten nämns inte mycket om investerarnas avkastnig. Men det går även att få lån av Britiska banker och där har man tydligen inte mycket krav (undrar vilken ränta det blir då…)

  En avslutande kläm med att teckna sig på ”en workshop där allt kommer att avslöjas”… Ordinarie pris 8995kr, dessutom läggs det till en massa som ger en ”totalt värde” runt 15-papp… Begränsade platser så klart men ”täcknar ni idag så får ni allt för 3997:-” åh just ja, ”tecknar ni nu får ni även gå 2 för 1″… Rena rama TV shop.. men på något sätt måste man ju kunna betala för föreläsarnas tid förberedelser och lokalhyra..

  Lycka till alla blivande ekonomiskt oberoende…

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Tigern
 5. Vit pil

  De har en mentor program som kostar 125000kr, vem betalar det? Detta är en sekt som försöker lurar folk. Ena ägarnen som är sååå rik bor i en hyresrätt i brandbergen , det säger allt. Håll er borta

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Dr Frank
 6. Vit pil

  Emil!
  Jag beklagar att du tog illa vid dig av min kommentar. Bakgrunden är att jag har jobbat flera år med juridiska fastighetsfrågor. Jag har lärt mig den hårda vägen att man måste vara extremt noga med alla uppgifter.

  Vi är helt överens om att man inte bör utnyttja sig av detta bolags tjänster.

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Lukter bluff om PROPERTY EFFECTS. Lite sekt likt allting. Står att de har kontor vid Ringvägen 100, finns inget kontor som de hyr där. De ljuger, de är skrivna på en hemadress i Nacka där en av grundarna bor. Sweden wealth institute gick 2016 -183tkr och 2017 -32tkr. De har även krongogden efter sig, låter i mina öron att de inte är så ekonomisk fria som de försöker göra sken av.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.