Property Effects!
Sök:

Property Effects!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tomas

ställde för sedan frågan: Property Effects!

Hej,

Jag vill fråga er om någon som vet eller har varit på Property Effects kostnadsfri inspirationsföreläsning/event? se länken nedan,

https://kg431-545535.pages.infusionsoft.net/

Är det värt och gå på sådana event?

Vet någon vad de gör (förutom det som står på deras hemsida) eller hur seriösa de är?

Tacksam för all svar man kan få:)

//Tomas

 

Det finns 7 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ett bolag startat 2018 med 99 följare på Twitter. Inte Roger Akelius direkt.

Deras synsätt skiljer sig radikalt från vad denna blogg förespråkar. Var försiktig och framför allt, låna inga pengar för att satsa i deras projekt.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Kolla gärna upp deras fastighetsbolag sök på deras namn så får ni reda på vilka bolag de är involverade i England. T ex genom Company house eller suite.endole.co.uk för att få fram all företagsinformation du behöver. Du kan ta del av verksamhetsbeskrivningar, årsredovisningar etc. Bedöm själva!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jim

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det ringer väldigt många varningsklockor. Fundera kritiskt på detta:

 • Om deras ”modell” hjälper en att snabbt bli ekonomiskt oberoende, varför har de startat detta företaget?
 • Passiva inkomster! Du behöver inte jobba mer! Säkert… Om det är en sak som är säker så är det att man behöver arbeta för sina pengar (om man inte ärvt dem).
 • De påstår att du inte behöver investera dina egna pengar. Men om du behöver ta lån så är det du som står där med lånen när fastighetsbubblan spricker. Dessa ”coacher” riskerar ingenting, de kan lova dig vad som helst men i slutändan är det du som står för hela risken. Lånen ska alltid betalas tillbaka.
 • ”Varför satsa på fastighetsinvesteringar i Storbritannien” <- Investera i Brexit! Briljant! Eller inte. Fastigheter kan tappa i värde, och det kan gå snabbt. Se även mitt svar till Tyco som ställde en liknande fråga igår: https://rikatillsammans.se/fragor/crowdfunding-hyresfastigheter/
 • Paret Wood driver också företaget ”Swedish Wealth Insititute”, även det företaget sysslar med föreläsningar och coachning. Googla ”Swedish Wealth Institute” så hittar du fler som är kritiska. Jag trodde att de drev fastighetsbolag, men något sådant hittar jag inte?
 • Om du trots allt går på föreläsningen, håll utkik efter konstruktioner som får det att likna ett pyramidspel, nätverksförsäljning eller MLM/”multi-level marketing”. Den sortens företag använder ofta det här sättet att uttrycka sig på i sin marknadsföring.

Ifall det är ett pyramidspel så har ”coacherna” jättekraftiga incitament att låtsas tjäna mycket pengar. Jag har hört om pyramidbyggare som hyrt fina bilar inför sina träffar bara för att det ska se ut som att de är mer framgångsrika än vad de egentligen är.

Man känner igen ett pyramidspel på att man själv ska lägga in sina egna pengar för att ”komma igång”, sedan ska man lägga sin tid på att rekrytera in nya ”intressenter” som ska göra samma sak. Problemet är bara att rekryteringen är svårare än den ser ut, det är svårt att ens tjäna tillbaka pengarna, ju fler som går med desto svårare blir det att hitta nya rekryter, och när det väl börjar synas att det inte fungerar så kommer man snabbt att tappa alla de vänner som man lurat.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Enligt UC sitter paret Woods inte i styrelsen för Property Effect Sweden AB, så jag manar till försiktighet i din kommentar. Annars har vi båda samma inställning till ”att bli rik utan egen insats”.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor
 2. Vit pil

  Woods står med under ”Om oss” på Property Effects hemsida. Det ser med andra ord ut som att de är tajt knutna till bolaget, oavsett hur de satt upp alltsammans rent tekniskt. Och jag uttrycker mig precis hur jag vill, tack så mycket :-)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Emil Vikström
 3. Vit pil

  Tack Emil för en bra svar.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tomas
 4. Vit pil

  Om något låter lite för bra för att vara sant så är det med god sannolikhet för bra för att vara sant.

  Den uppmärksamme kommer kanske även snabbt att upptäcka statisterna i publiken som sitter gärna långt fram, är lite för snabba att applådera och räcka upp handen i alla ”halleluja moments” och är dessutom den som ”vinner” en peng av föreläsaren efter att ha fattat ett ”snabbt” beslut på en testfråga.

  Budskapet att bli ekonomiskt oberoende, fast på andras pengar (”investerarnas”) utan att behöva lägga någon egen tid på den passiva inkomsten.. (hmm…?) Nåväl….

  Av den egna intäkten nämns inte mycket om investerarnas avkastnig. Men det går även att få lån av Britiska banker och där har man tydligen inte mycket krav (undrar vilken ränta det blir då…)

  En avslutande kläm med att teckna sig på ”en workshop där allt kommer att avslöjas”… Ordinarie pris 8995kr, dessutom läggs det till en massa som ger en ”totalt värde” runt 15-papp… Begränsade platser så klart men ”täcknar ni idag så får ni allt för 3997:-” åh just ja, ”tecknar ni nu får ni även gå 2 för 1″… Rena rama TV shop.. men på något sätt måste man ju kunna betala för föreläsarnas tid förberedelser och lokalhyra..

  Lycka till alla blivande ekonomiskt oberoende…

  6+
  Gravatar ikon för användaren
  Tigern
 5. Vit pil

  De har en mentor program som kostar 125000kr, vem betalar det? Detta är en sekt som försöker lurar folk. Ena ägarnen som är sååå rik bor i en hyresrätt i brandbergen , det säger allt. Håll er borta

  5+
  Gravatar ikon för användaren
  Dr Frank
 6. Vit pil

  Emil!
  Jag beklagar att du tog illa vid dig av min kommentar. Bakgrunden är att jag har jobbat flera år med juridiska fastighetsfrågor. Jag har lärt mig den hårda vägen att man måste vara extremt noga med alla uppgifter.

  Vi är helt överens om att man inte bör utnyttja sig av detta bolags tjänster.

  4+
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Lukter bluff om PROPERTY EFFECTS. Lite sekt likt allting. Står att de har kontor vid Ringvägen 100, finns inget kontor som de hyr där. De ljuger, de är skrivna på en hemadress i Nacka där en av grundarna bor. Sweden wealth institute gick 2016 -183tkr och 2017 -32tkr. De har även krongogden efter sig, låter i mina öron att de inte är så ekonomisk fria som de försöker göra sken av.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag har gått på Property Effects föreläsning och efterföljande kurs och brukar även följa den här bloggen då jag ansett den vara seriös. Jag blir storligen förvånad över att den här typen av offentliga svärtning av andra företag tillåts på denna till synes seriösa blogg. Denna tråd är fylld av en mängd oseriösa påståenden och nästintill förtal som helt saknar pålitliga källor. Innan jag gick deras kurser kollade jag upp dem på allabolag och hemsidor mm. Ingenstans finns belägg för alla saker som skrivs här. Denna blogg drivs av Jan Bolmesson som äger ett liknande företag (Balansekonomi). Frågan är vad syftet är att tillåta offentlig svärtning av liknande företag på denna blogg? Det luktar riktigt illa. Någon som är rädd för konkurrens? Sista gången jag följer dig Jan Bolmesson.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Min punktlista i ett tidigare svar är de varningstecken man ska titta på om man vill behålla sina pengar och vänner. Fastigheter är ingen magisk guldkalv, de kan sjunka i värde och det har också hänt väldigt många gånger i historien. Ska man tjäna pengar på fastigheter så måste man antingen ta stora risker (och kanske tappa alla sina pengar) eller lägga ner mycket eget arbete (till exempel flytta till England och bli fastighetsskötare).

  Det är inte skadligt för Property Effects att bli granskade. Eller det borde inte vara det i alla fall, om allt är grönt, rätt och riktigt. Vi som investerar våra pengar ska ställa svåra frågor och veta vad det är vi köper. Tomas som ställde frågan gör sin research.

  Men vad är syftet med din kommentar? Den här diskussionen dyker upp när man googlar på ”property effects”. Kan det vara så att du vill ha bort tråden från Internet? Om det finns något förtal här så skulle den som blivit förtalad ha gått till domstolen och cashat in sitt skadestånd. Varför bryr du dig om den saken ifall du är en vanlig utomstående? Är du själv anlitad av Property Effects, eller är du kanske till och med en av ägarna?

  5+
  Gravatar ikon för användaren
  Emil Vikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Mycket oseriösa. Försökt få till ett möte med PROPERTY EFFECTS på deras kontor som de säger sig ha på Ringvägen 100.  Det är HELT omöjligt att få komma förbi deras kontor. Trots att jag visade intresse för en utbildning som kosta 125000kr. Detta företag är bluff, de finns inget kontor på Ringvägen 100, har även hört med hyresvärden då jag började bli misstänksam. De finns och har aldrig funnits ett kontor som de hyr på Ringvägen 100

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Shit vet ni äns vad ni säger eller gör helt seriöst????

Dessa personerna är helt underbara. Hjälpt flera att komma igång med fastighetsinvesteringar.

Klanka fan inte ner på någon när ni inte har någon information om dem över huvudtaget!!!!

Det med att använda andras pengar
Menas med ja bland annat bankernas pengar.

Meningen med det är ju att intäkterna ska täcka kostnaderna för banken.

Samma om man går till privatpersoner som är intresserade utav att investera. du har projektet och kunskapen men Inte pengarna så Du söker en som vill investera

 

det är att använda andras pengar!

 

dessa personerna har varit utarbetade förälder som ville förändra sin vardag till det bättre. Då börja dem med fastighetsinvesteringar.

 

property effect är enbart för att hjälpa andra. Dem behöver inte den inkomsten!!

dem gör det ifrån hjärtat och inte för pengarna. Det märktes när man var där

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  ”dem gör det ifrån hjärtat och inte för pengarna. Det märktes när man var där”

  Självklart gör de det för pengarna. Tro inget annat.

  Det är inte bankernas pengar. Det är dina egna framtida pengar som du lånar. För du måste betala tillbaka dessa pengar oavsett hur det går med investeringen. Berättade de på föreläsningen vad man ska göra om fastigheten man köpt tappar i värde? Var går smärtgränsen för hur mycket värdet kan sjunka? 20%? 30%? 50%?

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Emil Vikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hernhag: Investeringsförslaget som fick mig att tappa hakan

Publicerad 2019-01-27 23:37
https://www.privataaffarer.se/hernhag-investeringsforslaget-som-fick-mig-att-tappa-hakan/

Krönika Efter 24 år av först studier och sen arbete i ekonomins tjänst har jag blivit något härdad. Därför livar det upp när jag får tappa hakan lite. Sist jag blev oväntat nyfiken var på investerarmässan Invest360 i höstas där en utställare sa till mig att man kunde investera i fastigheter i England utan eget kapital.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-17 klockan 10:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.