Råd om IPS
Sök:

Råd om IPS

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Camilla Thelin

ställde för sedan frågan: Råd om IPS

Jag har 2 IPS på 2 olika banker med ett värde på ca 100 000kr var. Jag gör inget nysparande längre utan har öppnat en ISK. Min fråga är hur jag bäst förvaltar dessa. Borde jag flytta sparandet till exvis Nordnet? Tips på fonder för IPS?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tycker du ska försöka placera i billiga globala indexfonder. Om de går att flytta till Avanza eller Nordnet så skulle jag gjort det. Välj sedan en billig global indexfond, t.ex LF Global indexnära, Swedbank Robur Access Global eller SPP Aktiefond global och lägg 100% av ditt kapital där. Jag har gjort så med ca 500’ hos Avanza. En enda fond till hela kapitalet.

/Fredrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-07 klockan 09:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.