Råd till mitt sparande
Sök:

Råd till mitt sparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andreas

ställde för sedan frågan: Råd till mitt sparande

Hej på er! behöver lite råd om vilka fonder man ska spara i. här kommer lite info om mig och om hur/vilka fonder jag har tittat på..

Skulle gärna ta del av eran åsikter!!

Jag är en ung man på hela 26 år 
Jag har under en längre tid varit väldigt intresserad av allt som rör börsen mesta del Aktier. Men nu de senaste halva året så har mitt intressen för fonder vuxit väldigt kraftigt. Men måste ändå erkänna att jag är fortfarande en novis i det stora hela. Jag spara runt 15 % av min netto lön varje månad, jag har funderat ett tag på att av mina 15 % jag sparar varje månad vill jag att 10 % ska går till fonder. Min spar horisont har jag tänkt allt ifrån 10 – 20 år.

Min fråga till dig! skulle du kunna slägga ett öga på vilka fonder jag funderar på att bygga min fond portfölj på och även min fördelning i procenten. Vad tycker du att jag borde ändra på eller ser det bra ut som det är?

DNB Global Indeks, 15 %
SPP Aktiefond Global A, 15 %
SPP Global Topp 100, 10 %
Spiltan Aktiefond Investmentbolag, 15 %
Länsförsäkringar Sverige Indexnära, 10 %
SPP Europa, 7,5 %
SPP Aktiefond USA, 7,5 %
Swedbank Robur Access Asien, 10 %
AMF Aktiefond Asien Stilla havet , 10 %

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Vad roligt att du har detta intresse och sparar varje månad, riktigt bra jobbat!

Det ser ut som att du redan har kollat upp fonderna då det är sådana med låg avgift, fonder som rekommenderas av Jan på bloggen. Det man kan kika närmre på är att de tre globalfonder du har med har ungefär samma innehav som största del, så kanske måste man inte ha alla tre i portföljen. DNB global Indeks och SPP Aktiefond Global A har samma innehav som största andel om man läser på Morningstar. Topp 100 är lite annorlunda eftersom den har mer hållbarhetsfokus.

 

Vänliga hälsningar

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-15 klockan 19:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.